טאבולה
הנשיא יצחק בן צבי 75, הרצליה
עברתי את המסעדה הזו בדרכי לדירה הקטנה ששכרתי בהרצליה פיתוח כבר מאות
פעמים. ורק עכשיו, רגע לפני שאני מוצאת יעד חדש למילה "בית", אני באה עם
חברה, מוכנה לטעום מה השכנים מבשלים. בתום ארוחה עסקית גדושה בשום ("באיטליה
לא היו שמים לך כל כך הרבה שום," אומרת מורן), מגיע הזמן לקינוח שאולי, מי
יודע, יגרום לנשימה מרעננת בניחוח קקאו. אמנם ברירת המחדל במסעדה איטלקית היא
טירמיסו, אבל הרצון לשוקולד יכול לבעור חזק. אנחנו מזמינות את הקינוח ריצ'יו –
"פאדג' שוקולד במילוי קרם מסקרפונה וריבת חלב" (35
₪). העוגה הזאת לא סתם נשמעת עשירה – היא באמת מלאה בכל טוב. שכבות של פאדג'
שוקולד דחוס מופרדות על ידי קרם מסקרפונה, כיאה למקום שמתהדר בתפריט איטלקי,
מעורבב בריבת חלב. קרם פיסטוק (עוד הקשר לאיטליה) הוזלף על המנה לעיטור. כדי
להילחם בכל כך הרבה שום, אין זו הפתעה שהביס שאני לוקחת מהעוגה גורם לי צלצולים
באוזניים, אבל בקטע טוב. הפאדג' מתוק והמילוי עוד יותר. מורן חווה את הקינוח בצורה
רגועה יותר: "הוא טעים מאוד, עדין. לא מתוק מדי."
No comments:
Post a Comment