Saturday, November 21, 2015

פרלינים מדויקים


Cardinal Chocolaterie
אבן גבירול 60, תל אביב




אני הולכת ברחוב אבן גבירול בתל אביב, חולפת על פני חלונות ראווה. באופן מפתיע לרחוב אחד, מספר לא מבוטל של חנויות מציע שלל פרלינים מסודרים בשורות חומות לצד אריזות מתנה קשורות בסרט. חרף חיבתי חסרת המנוח לשוקולד, אני ממשיכה הלאה. עד שאני מגיעה לשוקולד קרדינל. מטבח פתוח מגלה לי מיד שכאן יוצרים את הפרלינים במלאכת כפיים (ובעזרתה הנאמנה של מכונת טמפרור). אני נכנסת פנימה ומרגישה כמו עליזה בארץ הפלאות כשתיאורים מפתיעים לפרלינים שבוויטרינה כמו לוחשים לי "אכלי אותי".


המפגש שלי עם שוקולד קרדינל התרחש לפני שלוש שנים. אך מאז אותו יום, בכל פעם שאני באזור, אני לא מפספסת הזדמנות לביס מתוק של שוקולד. והנה גם היום, אני חוצה את ככר רבין בצעדים נחושים. אני יודעת בדיוק לאן מועדות פניי. אבל ברגע שאני נכנסת פנימה כל ההחלטיות של מתפוגגת ואני ניצבת מתלבטת מול יותר מ-20 סוגים שונים של פרלינים עבודת יד. לבסוף אני בוחרת בארבעה פרלינים (18 ₪), מבקשת לארוז ורצה לאוטובוס.




בבית אני יושבת מול השולחן, כוס מים מונחת מולי. עוד אזדקק לה. אני פותחת את האריזה ושולפת בזהירות פרלין של שוקולד חלב עם מילוי בטעם קסיס לבנדר. השוקולד מבריק וחלק בצורה גיאומטרית שמזכירה מעין פירמידה עם משושה בבסיסה. השיניים ננעצות ומילוי בצבע ורוד-סגול עז עם טעם דומיננטי של פירות פוגש את לשוני. המילוי מתוק מאוד, עם רמיזות קטנות של חמצמצות. לצערי הטעם של השוקולד מורגש רק בקושי ולאחר לגימה של מים אני ממשיכה לחטט באריזה. על הפרלין הבא, שעשוי שוקולד מריר, היה כתוב בחנות "טונקה". כנראה ששוב הייתי קצת בארץ לעולם-לא והנה רק כעת נחשפתי לתבלין שטעמו מזכיר שילוב ארומטי של שקדים ווניל. הפרלין מעוצב כחצי עיגול ומעוטר במשיחות של זהב. מעטה השוקולוד המריר והדקיק נשבר בפי בקלות והמילוי החום המתובל טונקה נחשף. בנגיסה אחת אני מרגישה טעם של שוקולד עם ניחוח וניל. לאחר מכן נשאר לי בפה טעם לוואי שמזכיר לי מרצפן. יש שאוהבים ויש שלא. לי דווקא היה נחמד. ובניגוד לפרלין קסיס-לבנדר, הפעם השוקולד מורגש והוא עמוק ונהדר. אני שותה קצת מים וחוזרת לשוקולד חלב. הפעם עם פרלין פסיפלורה. יצא לי להכין לא מעט פעמים טראפלס פסיפלורה והשילוב של פרי התשוקה עם השוקולד הוא באמת מנצח. אלא שאני מעדיפה שוקולד מריר עם פסיפלורה ובקרדינל מלית הפסיפלורה עטופה בשוקולד חלב בצורת לב עם פסים דקיקים וצהובים. אבל, מצליח להם – שוקולד חלב (עם ריח של שוקולד, כמובן, שנודף ממנו) עם פסיפלורה הוא תענוג אמיתי. הפסיפלורה מתוקה-חמצמצה ואפילו קצת מעקצצת בלשון. השוקולד הבסיסי מאזן את החמיצות ומותיר בסוף תחושה קטיפתית בפה. לאחר עוד כמה לגימות של מים, אני ניגשת לפרלין האחרון, פרלין שוקולד מריר עם פירות אדומים וסגלית. האמת שהוא לא סתם האחרון, אלא האחרון-אחרון חביב. בכל פעם שאני מבקרת בקרדינל אני קונה שוקולד בטעם שטרם ניסיתי ואת הפרלין הזה שכבר מזמן הבנתי שהוא האהוב עלי. צורתו גלילית, עם תבליט של פרח ולקישוט פיסת פרח מיובשת ומסוכרת של סגלית. השילוב של השוקולד המריר יחד עם המילוי העשוי באיזון מושלם של חמוץ ושל מתוק הוא משכר. מרקמו של הפרלין חלק אבל הפרח לעיטור נשבר בפה בקול פצפוץ. גם לאחר שאני כבר מלקקת את האצבעות אני עדיין מרגישה בחך את הטעם של השוקולד המריר עם ניחוח של פירות. אני מגלה שכוס המים שהכנתי לי מראש כבר ריקה, אבל זה בסדר, אני נשארת עם טעם טוב בפה.

No comments:

Post a Comment