Friday, January 15, 2016

קינוח היפסטרי על המרפסת

א-לה רמפה
העמל 21, תל אביב


השעה 12 וחצי והלילה עוד צעיר. רק חבל שאני פחות. כלומר, בגיל 30 אני עדיין אוהבת לחגוג ולרקוד ולהסתחרר עד צאת הנשמה, אלא שהנשמה יצאה כבר לפני חצי שעה מבחינתי. ועכשיו אני זומבי שרוצה משהו מתוק. יצאתי עם חברה לפזז על רחבת הריקודים במועדון הדופלקס והנה הגיע הזמן לאתנחתא קצרה. אנחנו הולכות ברגל שניים וחצי רחובות, בניינים אפורים מביטים בנו מכל עבר. בניגוד לעפעפיי עיני, בלוטות הטעם המתוק שלי דווקא ערניות לגמרי עכשיו, אחרי כוס יין אדום ומנה גדושה של רעש באדיבותו של די-ג'יי לא רע בכלל. אנחנו מתיישבות בחוץ בשולחן עץ הניצב על מרפסת בטון, תחת נורות צבעוניות שמפיצות אור צהוב, כתום ואדום. הנוף עגום ואפור למעט ציורי גרפיטי שמחיים את הקירות החשופים של הבניינים הנשקפים מהמרפסת. "תכף סוגרים את המטבח, רוצות להזמין?" המלצרית שואלת ואני כבר מוכנה. זכור לי לטובה קינוח שאכלתי פה בעבר. אני מוצאת אותו מיד בתפריט ברשימת ה"מתוקימים": "אגסים מקורמלים בוויסקי על לבנה עם צ'ילי חריף ובלסמי מצומצם" (36 ש"ח). כן, כן, הנה לכם תיאור ארוך של קינוח שעונה להגדרה של היפסטר מתל אביב. ובכל זאת, א-לה רמפה יצרו כאן משהו מקורי ומענג.



מוציאים לנו את הקינוח לרמפה, למרפסת. הצלחת מעוטרת בעלי נענע ונודף ממנה ריח משכר של סוכר שעשה אמבטיה חמה בתוך אלכוהול. אגסים חמים פרוסים דק שוחים ברוטב של וויסקי, סוכר, וכפי שגילינו, גם מעט שמנת מתוקה. אנחנו טועמות ומרגישות רק חריפות עדינה (כל כך עדינה שצריך ממש להתרכז כדי לשים לב אליה) מקמצוץ (קטן מדי לטעמי) של צ'ילי חריף טחון. המתיקות והחמימות של האגסים ושל הרוטב מקבלים ניגוד מדויק מגבינת הלבנה הקרה והחמצמצה. לכל אלה מצטרף שביל דקיק שמטייל בהיקף הצלחת של רוטב בלסמי מצומצם (כלומר, בישלו אותו עם סוכר במחבת לפני כן). נועה ואני מסתערות. אחרי שאנחנו מסיימות את האגסים, אני מנסה לגרוף עם הכפית כמה שיותר לבנה עם רוטב שעוד נותר על הצלחת ומצטערת שליקוק צלחות בפומבי אינו מופיע בכללי הנימוס. הדם מתמלא בסוכר ועם כוחות מחודשים אנחנו חוזרות למסיבה. מאוחר בלילה, בינתיים כבר סגרו את המטבח, אז הטבח מצטרף אלינו ואנחנו צועדים ברגל שניים וחצי רחובות בעיר שעכשיו נראית לי קצת פחות אפורה.




צילומים: נועה פיים

1 comment:

  1. ממש עשית לי חשק! הגעתי כבר באותו יום לאכול ובאמת היה מדהים!!!!!!!! רוצה לחזור....

    ReplyDelete