פסטורי
תרשיש 7, אילת
"מוכנים לטקס?" שואלת המלצרית, בעודה אוחזת בקנקן קטן
מלא בשוקולד חלב מותך. לא, רגע, עוד לא מוכנים. קודם יש סיפור. פסטורי היא מסעדה
איטלקית ותיקה באילת, קינוח מענג בפני עצמו לאחר יום של צלילות. ואם כבר קינוח
במסעדה איטלקית, אז אין כמו מעדן עם נוטלה. הזמנו ננוצ'לה (42 ₪) וכעת כדור
הקטן מעט מכדור טניס, עשוי שוקולד לבן, מונח מולנו. והמלצרית עם קנקן השוקולד
והסיפור. היא מספרת על אהבתה למתוקים, על הקונדיטוריה כתחביב ועל מנהל המסעדה
החביב שנתן לה יד חופשית ליצור קינוח ואולי אף להוסיפו לתפריט. מאז שהיא עיצבה את
הקינוח במטבח המסעדה, הוא עבר כמה גלגולים והיום היא מגישה לנו גרסה מעט שונה שלו.
בינתיים השוקולד המותך בקנקן כבר התקרר, היא הולכת לחמם אותו וחוזרת. מוכנים לטקס.
המלצרית מוזגת את השוקולד המותך מהקנקן על גבי הכדור והוא קורס. כעת
אנחנו נועצים את הכפיות ונחשף פרפה נוטלה רך עם ברסט אגוזים שהסתתר בתור הכדור. כאן
זה המקום להזכיר שקינוחים מעין אלה, של קינוח המתחבא בתוך מעטה של כדור שוקולד,
אותו ממיסים על ידי זילוף שוקולד חם (פעמים רבות קרויים magic
chocolate ball), נעשו פופולריים מאוד לאחרונה. בפסטורי המנה מתוקה מאוד, ובמקרה
הזה בדיוק מה שרציתי: טעמים עשירים של מיני שוקולדים, יחד עם ארומה של אגוזים. ניגוד
נפלא למי הים המלוחים שקצת (נו, בטעות) טעמתי קודם לכן בצלילה.
No comments:
Post a Comment